Guide til brug af massagepistol

Guide til brug af massagepistol

Hvad er en massagepistol? Guide til brug af massagepistol

Det skal du være opmærksom på, når du masserer dig selv

 

Har du lige anskaffet dig et massageapparat og måske også noget massageolie? Massage er altid dejligt og ikke noget, der nødvendigvis kræver en massør. Men, før du giver dig i kast med en massagepistol eller hvilket som helst andet apparat, er der nogle ting, du bør være opmærksom på.

Massage er som udgangspunkt lindrende for kroppen. Men, det kan også have den modsatte effekt, hvis ikke du ved, hvad du gør.

Tryk ikke for hårdt, når du masserer

Når du masserer, bliver det ikke nødvendigvis bedre af, at du trykker hårdt. For selvom du måske har nogle myoser, der er store eller sidder dybt, bliver det kun godt og behageligt, hvis du samtidig kan slappe af. Det gælder også for ømheder andre steder på kroppen. Husk også, at du ikke på presse direkte på rygsøjlen – uanset om du benytter en massagepistol eller de bare hænder.

Hvis spændingerne er så ubehagelige, at blød massage derhjemme med et apparat ikke er nok til at løsne op, bør du gå til en massør. Herefter kan du benytte massagepistolen eller hvad du end har til at forebygge myoser og andre smerter.

Masser i retning af hjertet

Når du masserer dig selv, skal du helst gerne massere i retningen af hjertet. Det er der en god grund til, da du ellers kan risikere at beskadige veneklapperne, hvis du masserer i den forkerte retning. Det gælder især på ben og arme.

Veneklapperne sørger for at sende blodet tilbage til hjertet – netop derfor giver det også rigtig god mening at massere mod hjertet. Så hav altid det in mente.

Giv ikke dig selv massage, hvis du er syg 

Selvom det måske kan synes som en god ide at give dig selv massage med et massageapparat, når du er syg og har ømme muskler og led, bør du lade være. Kroppen er i gang med at udskille stoffer, og da der sker det samme under massage, giver det blot kroppen endnu mere at se til.

Brug massageolie eller varmecreme

Det gør ikke noget værre for kroppen, hvis du undlader dette. Men, du gør det meget mere behageligt og nemmere for dig selv at massere dig med en massagepistol eller lignende, hvis du bruger massageolie eller varmecreme imens. Alternativt kan du også smøre varmecreme på efterfølgende, så dine muskler får bedre betingelser for at være afslappede.