De fleste mennesker lever i dag en livsstil der involverer at sidde ned i mange timer ad gangen. Uanset om det er derhjemme, i bilen eller på kontorstolen er det bevist at mangel på fysisk aktivitet og at sidde stille kan medføre eller forstærke sundhedsproblemer som smerter I øvre- og nedre ryg samt i halebenet. Derudover kan det give spændinger i skuldre og nakke og give hovedpine. De fleste kender til at have en øm overkrop efter en lang arbejdsdag på kontoret, hvor det føles som om man har været nede og styrketræne helt forkert i 2 timer. Mange ansatte på kontorer døjer udover smerter i ryggen også med problemer med skuldre, nakke, arme og hænder. 

Alle der har oplevet smerter både i øvre- og nedre ryg samt halebenet ved hvor ubehageligt, og i nogle tilfælde invaliderende det kan være, således at man bliver nødt til at takke nej til diverse aktiviteter og arrangementer. Dog er det bevist, igennem videnskaben samt mange tilfredse kunder hos BackCare, at højkvalitets siddepuder lavet af hukommelses skum oftest kan være mere end rigeligt til at lindre smerten. I ekstreme tilfælde kan man dog være nødsaget til at søge behandling hos kiropraktor eller andet lægepersonale. 

Hvad forårsager rygsmerter? 

Smerter i ryggen er en meget hyppig lidelse, og ca. hver 4 dansker har ofte ondt i ryggen. Oftest skyldes rygsmerter sjældent noget meget alvorligt, og smerten varierer hos mange i perioder. Smerterne kan være forårsaget af virkelig mange årsager, men nogle af de primære faktorer er akut lændehold, længerevarende overbelastning, disksusproblabs eller et sammenfald af hvirvler. Ligeledes er længerevarende stillesiddende stillinger, især i positioner der er ubekvemte for kroppens naturlige position, også skadeligt for kroppen og kan føre til rygsmerter. (Ole-Victor Laursen, speciallæge i almen medicin) 

10 gode grunde til hvorfor en support pude lavet af hukommelses skum er del af løsningen på rygproblemer 

1. Smertelindring 

Almindelige stole er ikke designet til at give optimal støtte til lænden. Istedet er 99/100 stole slet ikke produceret til at give nogen som helst support til lændmuskulaturen, da underlaget er hårdt og giver ujævn og minimal stødabsorbering op igennem ryggen. De fleste stole har et tyndt lag af blødt pudestof, men stolens form bidrager til det ujævne stød til lænden. Ergonomisk designet hukommelses skum puder er unikt fremstillet til at undgå for meget pres til halebenet, hvilket enten fjerner helt eller kraftigt dulmer smerterne i halebenet.

2. Sundere kropsholdning 

Når du sidder ned for længe, er det nemt at blive doven i sin holdning, og derfor ender man i usunde positioner for kroppen. Support puder lavet af hukommelses skum skubber bækkenbundet let fremad og fremprovokerer dig til at være bevidst omkring at bibeholde en god position igennem hele dagen. 

3. Unikt design 

Det unikke U-design samt hældningen af puden skubber som nævnt bækkenet frem og hjælper dig til at bevare den sunde kropsholdning. Derudover fjerner det presset på halebenet, som er smertelindrende. 

4. Puder der er sammensat af materialer af høj kvalitet 

BackCare's pude er lavet af høj-kvalitets hukommelsesskum og gelé, og derfor kan puden bruges i mange år. Det er derudover vigtigt at finde en pude der har et aftageligt betræk som kan maskinvaskes, sådan at man nemt kan holde puden ren og hygiejnisk. 

5. Få fjernet dine smerter til en billigere pris

Ved at investere et engangsbeløb i en siddepude af høj kvalitet, slipper du for at skulle betale i dyre domme hos en kiropraktor. En siddepude er nemlig i langt størstedelen af alle tilfælde er mere end rigeligt og har en veldokumenteret effekt. Mange rigtige billige puder er lavet i dårligt materiale, og går oftest i stykker efter et par måneder. For dem som lider af rygsmerter, er det en investering værd at betale for en siddepude i høj kvalitet.  

6. Vælg efter kvalitet, design og stil 

Man kan finde siddepuder, der er tilpasset forskellige livsstile og behov og der findes puder i alle størrelser og stilarter. BackCare's hukommelses skum pude er designet ved at kombinere de bedste materialer af hukommelses skum og gelé, da det har den påviste bedste effekt på smertelindring. Derudover kommer BackCare's produkt i en diskret sort farve og er en god all-rounder der dækker de fleste behov.

7. Nem at transportere 

En hukommelsesskum pude er oftest letvægt og nem at transportere, hvilket er et must da den oftest bruges i mange sammenhænge. Det er vigtigt at finde en pude man både kan rejse med og have med på arbejde. BackCare's siddepude har et diskret indbygget håndtag der gør nem at flytte med, og måler 45*35*7*5 cm, hvilket vi mener er den ideelle størrelse for en siddepude. På den måde er den super nem at transportere, men stadigvæk stor nok til at passe alle kropsstørrelser.